Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΡΙΜΑ,ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ...




Γεια σας αδερφια μου!

Πολυ κριμα χτες για την μεγαλη εμφανιση της ομαδας.Ειδαμε την ομαδα να παιζει ολοκληρωτικο ποδοσφαιρο σε μεγαλα διαστηματα,ειδικα στο πρωτο ημιχρονο,σε καποιες φασεις,κρυφτηκε η μπαλα!
Αλλα καποια λαθη στην αμυνα δυστυχως μας στοιχησαν και εκει που ακομα και η ισοπαλια θα μας αδικουσε ως αποτελεσμα,χασαμε κι απο πανω.

Ειμαι πολυ ικανοποιημενος με την εμφανιση.Ξανα εμφανιστηκε βελτιωμενος ο Ολυμπιακος,το δειχνει καθαρα πλεον οτι παιχνιδι με παιχνιδι γινεται ολο και καλυτερος!
Επιασε την Αρσεναλ απ το λαιμο μεσα στην εδρα της σε διαστηματα πραγματικα!
Εφτασε σε σημειο ο Βενγκερ να κανει αλλαγες πανικου και καθυστερησεις στο τελος για να κρατησει το αποτελεσμα.
Δυστυχως ομως μια κακη επιλογη Βαλβερδε,ο Μαρκανο με τα τοσα λαθη του μας στοιχησε πολυ ακριβα.Οκ,ομως συμβαινουν αυτα.
Σημασια εχει αυτο.Ακομα στην ουσια ειμαστε στην αρχη της χρονιας και ο Ολυμπιακος μας δειχνει δυνατοτητες και δινει τρομερες υποσχεσεις για το που μπορει να φτασει η αποδοση του οταν ετοιμαστει πληρως.
Και ειδαμε και βελτιωση στα τρεξιματα.Καπου διαβασα οτι ετρεξε γυρω στα 4 χλμ συνολικα πανω απ την Αρσεναλ!


Στην κριτικη των παικτων.

Κοσταντζο.   Καλος γενικα,εχει ενα μεριδιο ευθυνης στο δευτερο γκολ αλλα κυριως εκτεθει απ την αμυνα του.Στο β΄ εκανε και 2 καλες αποκρουσεις και κρατησε την ομαδα.
Μαρκανο.    Τραγωδια σκετη,εξεθεσε και τον προπονητη του που τον προτιμησε αντι του Αβρααμ.Μεσα και στα 2 γκολ με τεραστια ευθυνη και με πολλα ακομα λαθη που δεν στοιχησαν για λιγο.
Μελμπεργκ.   Πολυ καλος,επαιζε για 2,ετρεχε να μαζεψει τις γκαφες του Μαρκανο.
Χολεμπας.      Καλος επιθετικα,να θλιβεσαι αμυντικα.Ολο στην πλατη του βγαινανε παικτες,καπου τον αφησαν κι αβοηθητο ο Μιραλας με τον Ορμπαιθ που ειχαν την πλευρα του και εδεσε το γλυκο.
Τοροσιδης.     Μια ετσι μια γιουβετσι.Μια τον εβριζα μια τον αποθεωνα.Ασταθεια στο φουλ.
Φεισα.   Ατελειωτο τρεξιμο,καπου στα 11..500 χλμ εκανε!Εκανε καποια λαθακια,αλλα γενικα ηταν αρκετα καλος.
Ορμπαιθ.  Απο πασες μια χαρα,απο μαρκαρισμα και τρεξιμο δεν...Οχι αρνητικος παντως.
Ιμπαγασα.   RESPECT!Πραγματικα προσκυνω εναν τεραστιο παικτη που χτες πρεπει να κανε το καλυτερο του παιχνιδι με την ομαδα μας.Ηγετης πραγματικος,ψυχαρα ατελειωτη και τα σερνει με καροτσακι!Αν αντεχε κι αλλο προφανως δεν θα παιζε σε μας,απλα...Αν και χτες το κοντερ εγραψε πανω απο 11.300 χλμ!!!
Μιραλας.  Σχετικα καλος,λιγο επιπολαιος αλλα αρκετα δραστηριος.Θεωρω λαθος την αλλαγη του,υπηρχαν αλλοι χειροτεροι η τουλαχιστον πιο κουρασμενοι απ αυτον.
Φουστερ.   Βελτιωμενος σε σχεση με τις υπολοιπες φετινες του εμφανισεις αλλα λιγα πραματα γενικα,παρα το γκολ.
Τζιμπουρ. Οσο περνουσε η ωρα ολο και χειροτερος,επρεπε να χε βγει αυτος.Εχασε και μια μεγαλη ευκαιρια απ αυτες που δεν χανονται.Στο τελος δεν μπορουσε να παρει τα ποδια του.Κακος.
Αμπντουν.  Τιποτα σπουδαιο.
Μοντεστο και Παντελιτς παιξανε λιγο.

Για τον Βαλβερδε.Ενω το στησιμο της ομαδας ηταν εκπληκτικο και του πιστωνεται η μεγαλη εμφανιση της,στις αλλαγες και στην αρχικη επιλογη του Μαρκανο αντι του Αβρααμ δεν δικαιωθηκε.Εδειξε ομως οτι εχει τον Ολυμπιακο σε πολυ καλο δρομο.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ.

           





Kαλημερα σας αδερφια μου!

Επιτελους χτες ειδαμε κατι που θυμισε τον καλο Ολυμπιακο που ξερουμε.Στο χτεσινο πρωτπ ημιχρονο η ομαδα μας εδειξε κατα διαστηματα σε καλο βαθμο αυτο που μπορει να κανει.
Ασφυκτικη πιεση στην αντιπαλη αμυνα και καλη κυκλοφορια της μπαλας ακομα και σ αυτον τον αθλιο αγωνιστικο χωρο.
Η ομαδα μας μπηκε στο γηπεδο αποφασισμενη να καθαρισει το παιχνιδι γρηγορα και θυμηθηκε τον καλο της εαυτο.
Επιτελους επισης ξαναειδα ματι πεινασμενο στους ποδοσφαιριστες για την νικη.
Στο β' ημιχρονο η αληθεια ειναι οτι η αποδοση της ομαδας επεσε αισθητα αλλα δεν της πηγε και το παιχνδι και ισως φανηκε λιγο πιο δυσκολο το ματς απ οτι τελικα ηταν.
Διαχειριση του ματς ηθελε να κανει στο β' αλλα του κατσε ενα γκολ απιαστο και γεννηθηκε ενα αγχος αν και δεν μπορουμε να πουμε οτι φαγαμε και τις πολλες φασεις απ τον Εργοτελη.

Το θεμα ειναι οτι περιμενα βελτιωση στο παιχνδι της ομαδας και βελτιωση υπηρξε.
Υπηρχε ρυθμος και σιγουρα καλυτερα τρεξιματα.
Το ασχημο ειναι οτι ακομα εχει η ομαδα καποιους παικτες σε κακη κατασταση και εδειξε και καποιες αδυναμιες αμυντικα.
Συνεχιζουμε και ελπιζουμε για οτι καλυτερο την Τεταρτη με την Αρσεναλ.

Η κριτικη μου στους παικτες:

Κοσταντσο. Δεν εφταιγε σε κανενα απ τα 2 γκολ.Το πρωτο ηταν ενα φαουλ που εγλειψε το δοκαρι και το δευτερο ηταν λαθος της αμυνας.Παλι γκρινια ωστοσο ειδα απο Ολυμπιακους επειδη λεει το φαγε ορθιος.Μηπως θελετε να βαλω ποσα γκολ εχει φαει ακινητος ο Νικοπολιδης?Ημαρτον πια με την γκρινια...
Παπαδοπουλος. Δεν ηταν καλος χτες ο Αβρααμ και αυτο ειναι πολυ ασχημο για την Τεταρτη.Ευχομαι να μην ντεφορμαριστει τωρα,ειναι απαραιτητος για την αμυνα μας.
Μαρκανο.  Ηταν καλος χτες,ηταν το πρωτο ματς που μ εψησε ως στοπερ,εβαλε και το γκολακι του,μια χαρα.
Χολεμπας. Στην επιθεση καλουτσικος,στην αμυνα τον εξεθεσε καποιος φορες ο Κουτσιανικουλης!Για την Τεταρτη ευχομαι να παιξει ο Μαρκανο αριστερο μπακ και οχι αυτος.
Τοροσιδης. Καπως καλυτερος,καπως φανηκε να ανεβαινει.Θελει κι αλλο παντως.
Μοντεστο. Χαλια μαυρα,απ τις χειροτερες εμφανισεις του με τον Ολυμπιακο,δεν μ αρεσε καθολου μα καθολου.
Ορμπαιθ. Καλος παικτης αλλα πολυ αργος.Για το Ελληνικο πρωταθλημα ειναι μια χαρα,καλες πασες,ανοιγει ωραια το παιχνιδι,αλλα για Ευρωπη δεν εχει τα τρεξιματα.
Αμπντουν. Δραστηριος οπως παντα και πολυ κινητικος,αυτη τη φορα του πιασαν και καποια πραγματα και γενικα ηταν θετικος.Μακαρι να ανεβει κι αλλο,ειναι σημαντικος για την αναπτυξη της ομαδας.
Φουστερ. Και παλι κακος.Εκτος κλιματος,ειχε μονο συμμετοχη στην πιεση.
Μιραλας. Εχω αρχισει και διακρινω μια γκρινια και μια μουρμουρα για τον Μιραλας απο καποιους.Χτες ωστοσο ηταν αρκετα ανεβασμενος και γενικα εκανε καλη εμφανιση.Οχι να καψουμε και εναν απ τους καλυτερους παικτες μας...
Τζιμπουρ. Κινητικος,μεσα σε ολες τις φασεις,απο ατυχια δεν εβαλε γκολ.Αρκετα καλος.

Ιμπαγασα. Βοηθησε και συμμαζεψε λιγο το παιχνιδι οσο επαιξε.
Χαβιτο και Μελμπεργκ παιξανε πολυ λιγο.

Αυτα τα λιγα.Παμε ρε ΘΡΥΛΕ γερααααα την Τεταρτη κι οτι βγει!

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ...








Καλημερα σας αδερφια μου!

Τι ηταν παλι κι αυτο που ζησαμε χτες!Αφου γλιτωσαμε τα εφραγματα χτες,δεν εχουμε κινδυνο πλεον.
Μετα απο μια τραγικη εμφανιση 87 λεπτων καταφεραμε και γυρισαμε απ την κολαση και πηραμε το τριποντο που τοσο χρησιμο θα ναι ψυχολογικα.
Δυστυχως δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται.Τετοια χαλια απ τον Ολυμπιακο εχουμε να δουμε καιρο.
Ασυνδετη ομαδα,αδουλευτη χωρις αυτοματισμους και χωρις τρεξιματα.
Πραγματικα σε κανει να σκεφτεσαι τι ακριβως δουλεια εγινε σε 2 μηνες προετοιμασιας και η ομαδα μας παρουσιαζεται τοσο κακη στο ξεκινημα.
Χτες,ηταν πολυ ασχημα τα πραματα.Αν δεν ηταν η ψυχαρα του Μελμπεργκ και οι φωνες του κοσμου,ειδικα μετα το 1-1 που το Καραισκακη πηγαινε κι ερχοταν απ τις κραυγες,θα χαμε μια ηττα καταστροφικη και βαθμολογικα και ψυχολογικα.
Και μην μου πειτε οτι για ολα φταιει η αποχωρηση του Ριερα.
Με την Ξανθη παιζαμε,ελεος...

Τωρα για τους παικτες.

Κοσταντζο: Εφταιγε στο γκολ,οσο σουτάρα κι αν ηταν,δεν οταν τρως γκολ στην κλειστη σου γωνια κι απο τοσο πλαγια,εχεις ευθυνη.Μετα εστρωσε,αλλα η ζημια ειχε γινει.Αδικως αποδοκιμαζεται παντως,κανεις δεν διορθωθηκε ετσι...
Τοροσιδης: Πολυ κακος παλι,για αλλο ενα παιχνιδι εβγαλε μια δυο σεντρες και απο κει και περα τιποτα.Εχει κι αυτος ευθυνη στο γκολ.Με την Εθνικη σκιζεται,με τον Ολυμπιακο βρασε ρυζι...
Χολεμπας:Στην αρχη χαλιας,ολο λαθη,στο β' που περασε πιο μπροστα ηταν καλυτερος αλλα παντα τον θεωρω λιγο.
Μαρκανο:Δεν επεσε πολυ βαρος πανω του,αλλα εφαγε κατι ντριμπλες κι αυτος και δειχνει να μην στριβει κι ευκολα.Παραδοξως μ αρεσει περισσοτερο ως πλαγιο μπακ παρα το γεγονος οτι μοιαζει πιο πολυ με στοπερ.
Μελμπεργκ: Ο καλυτερος της ομαδας.Ψυχαρα ατελειωτη,τρεξιμο παντου,ακομα κι εκει που επρεπε να τρεχουν αλλοι.Στο τελος εδειχνε να το πιστευει μονο αυτος,πολλα μπραβο!
Ορμπαιθ: Κατι ειδαμε απ αυτον,εχει καλη μεταβιβαση,μοιραζει ωραια την μπαλα,απο αμυνα παντως δεν τον ειδα να πολυκοβει.Θετικος παντως για πρωτο παιχνιδι.
Ιμπαγασα: Ηθελε πολυ να βοηθησει αλλα ειναι φανερα ανετοιμος ακομα.
Αμπντουν: Δυστυχως δεν μου δειχνει για επιπεδο Ολυμπιακου ακομα.Θελει αλλα δεν τον βλεπω.Πολλα λαθη,λιγη ουσια.
Μιραλας: Σε κακη κατασταση,του χει βγει σε ατομιστια,εχει αγχωθει χωρις λογο.Πρεπει να συνερθει,ετσι χαλια που ειναι η ομαδα δεν αντεχει να χει χαλια τον Μιραλας σε ατομικο επιπεδο.
Φουστερ: Χαλιας για δευτερο παιχνιδι στη σειρα.Ας κατσει και λιγο παγκο,λυσεις εχει η ομαδα.
Τζιμπουρ: Κι αυτος ανετοιμος και σε κακη κατασταση.Ανεβηκε στο τελος αλλα στο υπολοιπο παιχνιδι ηταν τραγικος.
Μακουν: Αν ειναι αυτος ο πραγματικος Μακουν,ψωνισαμε απο σβερκο.Λιγο εχει παιξει ως τωρα σιγουρα,αλλα στα οσα εχω δει μεχρι τωρα,περισσοτερο με γατακι μοιαζει παρα με σκυλο.Ουτε πρεσικγκ ουτε πασες σωστες,τιποτα...
Παντελιτς: Ο Παντελιτς με τα καλα του και με τα κακα του.Παλαιου τυπου ποδοσφαιριστης,ομως ειναι ετοιμος και με τον τροπο που επαιζε η ομαδα χτες επρεπε να χε μπει πολυ νωριτερα.Βοηθησε πολυ.
Μοντεστο: Απ τον Τοροσιδη πολυ καλυτερος,τουλαχιστον εδεσε καλυτερα την αμυνα.

Τωρα για τον Βαλβερδε,εχει τεραστια ευθυνη για τα χαλια που παρουσιαζει η ομαδα.Οσο κι αν ειναι παικτες κλειδια σε κακη κατασταση,απο προετοιμασια δικια του προερχονται.Ωφειλε η ομαδα να ναι τουλαχιστον υποφερτα καλη στο ξεκινημα της σαιζον και οχι να παρουσιαζει ποδοσφαιρο του '80.Σεντρα γιομα κι ο Θεος βοηθος.
Τον πιστευω ως προπονητη αλλα κατι δειχνει να μην πηγαινει καλα φετος και πρεπει να το βρει γρηγορα.
Χτες εφτασα στο σημειο να αναπολω τον Ζαιρι και να περιμενω τον Μονχε μπας και γινει λιγο πιο ορθολογικο το παιχνιδι της ομαδας...
Και ας αφησει το πολλα ρεπο,αρχη της χρονιας ειναι,ας σφιξει λιγο τα λουρια...


Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Καλοκαιρινη σουπα...







Καλημερα αδερφια μου.

Περιμεναμε τοσο καιρο να δουμε την ομαδα που τοσο αγαπαμε αλλα δυστυχως χτες βραδυ τα πραγματα δεν πηγαν καθολου καλα.
Υπολογιζαμε να βλεπαμε τον Ολυμπιακο μας να παιζει την μπαλιτσα του με το καλο passing game και την πιεση ψηλα αλλα τι ειδαμε?
Εναν Ολυμπιακο εμφανως πιο πισω στημενο,φοβισμενο χωρις κανα ιδιαιτερο λογο μιας και η Μαρσειγ δεν ειναι και κανα μεγαθηριο,και γιομα,πολυ γιομα!
Στην αρχη  με τον αρχικο ενθουσιασμο παικτων και κερκιδας κατι πηγε να γινει αλλα δεν τσουλησε.Γρηγορα καταλαβαμε ολοι οτι οι παικτες μας,η ομαδα μας γενικοτερα ειναι επιρεασμενη απο την τοσο μεγαλη αποχη απ τα επισημα ματς και η εξεδρα γρηγορα ξενερωσε.
Οσο περνουσε η ωρα η ομαδα εδειχνε ολο και πιο ασυνδετη,ολο και πιο ανετοιμη.
Το γκολ που φαγαμε ηταν θεμα χρονου απο καποιο σημειο και υστερα.Παρ  οτι δεν δεχτηκαμε και καμμια τρελλη πιεση απ την Μαρσειγ,εδειχνε σαφως καλυτερη ομαδα απο μας και πως ειχε τον ελεγχο του παιχνιδιου.
Εμεις με ενα κεντρο ανυπαρκτο και με μηδεν παιχνιδι απο τα ακρα δεν μπορουσαμε να κανουμε και περισσοτερα.
Τωρα για τους παικτες,τι να πω.
Μονο ο Αβρααμ και ο Μελμπεργκ ηταν καλοι,αντε να βαλω και τον Κοσταντσο ο οποιος δεν ηταν αρνητικος.
Οι υπολοιποι,κλαφτα Χαραλαμπε...
Ο Χολεμπας για μενα δεν ειναι επιπεδου Ολυμπιακου.Ποσο μαλλον για να παιζει στο τσαμπιονς λιγκ.Πολυ λιγος.
Ο Τοροσιδης πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω γιατι επρεπε να παιξει ντε και καλα χτες,οταν σε ολη την προετοιμασια βασικο δεξι μπακ επαιζε ο Μανιατης.Στη φαση του γκολ ρε μεγαλε Τορο βγηκες να μαρκαρεις με τον κωλο οπως καναμε οταν ημασταν πιτσιρικια στις αλανες.Σε αγωνα τσαμπιονς λιγκ παιζεις,δειξε λιγη σοβαροτητα.Κακος.
Μοντεστο και Φεισα πραγματικα χτες δεν μπορουσα να ξεχωρισω ποιος απ τους 2 ηταν χειροτερος.Ο ενας τρικυμια κανονικη και ο δευτερος αορατος!Χαλια μαυρα και οι δυο...
Ο Αμπντουν δεν ξερω τι εκανε στην Καβαλα,παντως δεν δειχνει ικανος να σηκωσει την φανελα του Ολυμπιακου.Φιλοτιμος μεν και με κοτσια,αφου ηταν απ τους ελαχιστους που τουλαχιστον ζητουσαν μπαλα,αλλα ειναι αρκετος?Ηταν και αυτος μεσα στο γκολ,απο δικο του λαθος ξεκινησε η φαση...
Ο Γεστε,τρελλη ποιοτητα,ειμαι σιγουρος οτι μολις ετοιμαστει θα σκισει αλλα για την ωρα ειναι να παιζει κανα μισαωρο το πολυ.Και οχι βασικος.Κατι εκανε στην αρχη,χαθηκε μετα,εχασε και τον Λουτσο Γκονζαλες στην φαση του γκολ...
Ο Φουστερ,ο γνωστος Φουστερ των μεγαλων αγωνων.Μπλεχτηκε κιολας που ξεκινησε αριστερα,βρασε ρυζι.Ο χειροτερος του γηπεδου πρεπει να ταν δυστυχως.
Ο Μιραλας δεν εδινε την μπαλα απ το δεξι στ αριστερο ποσο μαλλον σε συμπαικτες του.Εκανε μια δυο ντριμπλες απο ουσια μηδεν,πουθενας στο β' ημιχρονο.

Μακουν,Ιμπαγασα λιγα πραγματα.Ασε που ψιλοκουτουλαγαν μεταξυ τους.Ο Τζιμπουρ κατι πηγε να αλλαξει,πιστευω οτι επρεπε να μπει νωριτερα στο ματς.

Ευθυνες εχει κι ο Βαλβερδε.
Πρωτα πρωτα τα κλασικα.Εναλλακτικο σχεδιο σε περιπτωση που κατι δεν μας παει καλα δεν υπαρχει.Διαβασμα του αντιπαλου μηδεν.Επειτα αυτο το κολλημα με την διαταξη την συγκεκριμενη που χει δεν μπορω να το καταλαβω.4-4-1-1 με ολους!
Απλα οταν καταλαβαινουμε οτι το παιχνιδι θα παρουσιασει δυσκολιες τραβαμε ολη την ομαδα λιγα μετρα πιο πισω και ολα οκ.Εμ δεν ειναι ετσι ομως...
Φοβηθηκε το ματς και δεν λεω καλα εκανε και κατεβηκε πιο μαζεμενος λογω της μεγαλυτερης ετοιμοτητας της Μαρσειγ αλλα για μενα με λαθος τροπο.
Θεωρω οτι επρεπε να ξεκινησει με διαφορετικη ομαδα και να βαλει στο β΄ τον Γεστε για να χτυπησει το ματς.
Παντως για να πω την αληθεια,οκ,φταιει αλλα οταν εχεις και 8/11 παικτες σε χαλια μερα δεν μπορεις να κανεις και πολλα.

Ελαφρυντικο τεραστιο για την ομαδα ειναι η ανοργανωσια του Ελληνικου πρωταθληματος που χει αφησει τον Ολυμπιακο μεσα Σεπτεμβρη χωρις ενα επισημο ματς στα ποδια του.
Ωστοσο φοβαμαι οτι ειχε τυπωθει στο μυαλο των παιχτων ως δικαιολογια πριν καν αρχισει το παιχνιδι...
Αυτα τα λιγα,προχωραμε τωρα,αντε επιτελους να παιξουμε και κανα παιχνιδι στο ελληνικο πρωταθλημα...

Υ.Γ.Για καποιο λογο το χουμε βαλει να βγαλουμε την χρονια χωρις τερματοφυλακα μου φαινεται.Η αντιμετωπιση του Κοσταντσο απ τον κοσμο ειναι απαραδεκτη.Γκρινια και μουρμουρα,ακομα και βρισιες χωρις λογο!
Τραγικα πραγματα χτες.Εκανε βολε τον βριζαμε γιατι δεν εδινε την μπαλα διπλα,εδινε την μπαλα διπλα τον βριζαμε γιατι δεν εκανε βολε.Καποια στιγμη ειχε διακοπει το ματς και ο κοσμος τον εβριζε γιατι δεν εκτελουσε γρηγορα το αουτ,ενω ο διαιτητης δεν ειχε σφυριξει ακομα.
Υπαρχει σωτηρια η εχει καει ηδη ο βασικος μας τερματοφυλακας?
Με το δαχτυλο στη σκανδαλη παντως δεν παμε πουθενα...

Υ.Γ 2 Μπραβο κυρ Πλατινι,την δουλιτσα σου την εκανες και χτες...


Olympiakos - Marseille 0-1 Lucho by pklora7