Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Αντιο Τζολε...




Eνα μεγαλο τελος για εναν τεραστιο ποδοσφαιριστη...


Κι ομως φαινοταν απ την αρχη τι παικτης ηταν.Τοτε καλοκαιρι του 1996 οταν επιασε λιμανι.Σε εναν Ολυμπιακο που χε φαει την ταλαιπωρια της αρκουδας.


Απ τα πρωτα φιλικα αρχισε να ακουγεται το "ειναι τρελλος ο καραφλος".Απ τα πρωτα φιλικα ολοι καταλαβαμε τι λαβρακι ειχαμε παρει στην ομαδα.


Αερινος με φοβερη επιταχυνση και σεντρα ακριβειας,αριστεροποδαρος απ αυτους που σπανιζουν στις μερες μας.Οργωνε την πλαγια γραμμη με μεγαλη ανεση και καλυπτε παντα ιδανικα και το μπακ πισω του.


Κι οταν εμπαινε μεσα στην περιοχη ο Τζολε δεν χαριζε καστανα.Σπανια θυμαμαι τον Τζολε να χει βρεθει σε θεση για γκολ και να μην το χει βαλει...


Παιχτες καλοι ισως και καλυτεροι απ αυτον ηρθαν κι αλλοι στην ομαδα.Αλλα παιχτης τοσο καθοριστικος στην εξελιξη του παιχνιδιου και σε τοση μεγαλη διαρκεια δεν νομιζω να ξαναπερασει.


Η ιστορια του Ολυμπιακου εχει γραψει τις πιο λαμπρες σελιδες της με τον Τζολε οχι απλα παροντα,πρωταγωνιστη!


Χωρια οτι ηταν ο μεγαλυτερος εφιαλτης των αντιπαλων μας στο Ελληνικο πρωταθλημα.Καποιοι δισμοιροι αμυντικοι που τον μαρκαρανε σιγουρα καταλαβανε την διαφορα απο οποιν δηποτε αλλον αριστερο χαφ στην Ελλαδα.


13 χρονια στον Θρυλο και τι δεν εκανε...


12 πρωταθληματα 4 κυπελλα (προσεχως 5) πολλα γκολ,ηγετικες εμφανισεις τα παντα ολα που λεει κι ο Αλεφαντος...


Δικαιως ακουγονται τωρα οσα ακουγονται.Ναι,αγαλμα πρεπει να γινει για την παρτη του και ναι η φανελα με το 11 δεν πρεπει να ξαναφορεθει απο αλλον.Αν τ αξιζει καποιος αυτος δεν ειναι αλλος απ τον μεγαλυτερο αρχηγο στην ιστορια του Ολυμπιακου...


Μεγαλη τιμη για τον συλλογο οτι στην ουσια επαιξε μονο στην ομαδα μας και μεγαλη τυχη που ο Τζολε ηταν λιγο τεμπελακος και καλοπερασακιας γιατι ανετα θα μπορουσε να παιξει σε πολυ μεγαλυτερη ομαδα απο τον Ολυμπιακο...Αλλα ευτυχως αραξε στην Ελλαδιτσα και μαζι του πορευτηκαμε τοσα χρονια και σηκωναμε την μια κουπα μετα την αλλη...




Τζολε θα σαι θυμαμαι για παντα,μακαρι να βρεθει γρηγορα ενας αξιος αντικαταστατης σου...


Για παντα στην καρδια μας αρχηγε...


Δεν θα σε ξεχασουμε ποτεεε καραφλεεεε καραφλεεεεε!